Accessibility

Crowd
Is Comic Con Amsterdam geschikt voor iedereen?

Het CCA-team streeft ernaar om ervoor te zorgen dat al onze fans een geweldige ervaring hebben, maar het is een populair evenement en daarom kan de locatie erg druk zijn. Er is veel te zien in de hal van de Rai en dus gaat het bezoek gepaard met beweging rondom het gebouw en een aantal perioden van staan voor handtekeningen en fotoshoots. Ze kunnen ook luidruchtig zijn, dus houd rekening met je individuele behoeften wanneer je besluit of je het evenement wilt bijwonen.

Ik heb een extra hulp bandje nodig als ik op de show ben. Wat zijn mijn opties?

Extra hulp bandje - Dit is een bandje dat waarmee de crew je kan identificeren als iemand die extra assistentie nodig heeft tijdens het evenement.

Verzorgers bandje - We bieden gratis toegang aan verzorgers wanneer deze wordt bijgewoond door een deelnemer die extra hulp nodig heeft. Dit verleent toegang tot het evenement met als enig doel om te helpen met de volledig betalende deelnemer en als zodanig mogen personen die toegang hebben met deze polsband niet deelnemen aan activiteiten als individu, bijvoorbeeld photoshoots of handtekeningen.

Photo shoots Je moet een geldig ticket hebben voor de photoshoot die je bijwoont, maar als je jezelf meldt bij een bemanningslid in het gebied, zal deze je wachttijd verkorten. Je verzorger kan je assisteren tijdens de opnames in de stand en buiten beeld blijven staan terwijl de foto wordt gemaakt. Onze fotoprints zijn direct en je kan je print ophalen voordat je de stand verlaat.

Panels Waar mogelijk zullen we gehandicapten zitplaatsen markeren, maar houd er rekening mee dat alle zitplaatsen worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Vraag het alsjeblieft aan een crewlid die de rolstoelplekken zal bepalen of waar mogelijk een zitplaats aan het gangpad probeert te regelen. We hebben zowel gratis als betaalde gesprekken gehad op evenementen en alle betaalde gesprekken zullen van tevoren worden geadverteerd en vereisen een apart betaald ticket. Je verzorger kan je gratis begeleiden naar alle gesprekken waartoe je toegang hebt.

Handtekeningen In de meeste gevallen hebben we een Virtual Queuing-systeem voor drukke gasten. Dit betekent dat je niet voor lange periodes in de rij hoeft te staan. Jij (of je verzorger) verzamelt aan het begin van de dag een genummerd ticket in het handtekeningengebied en keert terug nadat het nummer wordt omgeroepen. Als een bezoeker waarbij is vastgesteld dat er extra hulp nodig is omdat je niet lang kan blijven staan, wordt je VQ-ticket zodra je wordt omgeroepen, naar de voorkant van de wachtrij geleid om je werkelijke wachttijd te verkorten. Een ruwe schatting van je werkelijke wachttijd zou niet meer dan 10 minuten moeten zijn.

Wie komt in aanmerking voor een Extra Hulp-polsbandje?

Personen die mogelijk mobiliteit, fysieke, visuele, auditieve, cognitieve, psychologische of onzichtbare of andere soorten handicaps hebben, worden allemaal in aanmerking genomen voor extra hulp. We hopen dat je begrijpt dat we ervoor moeten zorgen dat de juiste mensen in staat zijn om hulp te krijgen op de show, dus hebben we bewijs nodig in de vorm van documentatie die getoond moeten worden bij binnenkomst met je geldige toegangsbewijs.

Houd er rekening mee dat organisatoren van evenementen het recht hebben om naar eigen inzicht toegang of aanvullende hulp te weigeren.

Hoe is de toegangkelijkheid van de Rai?

Volledige details zijn te vinden op de website van de Rai.

Zijn hulphonden toegestaan?

Hulphonden zijn welkom. Neem rechtstreeks contact op met de locatie als je je zorgen maakt of speciale eisen hebt.

Is het mogelijk om rolstoelen te huren?

Het is mogelijk om via de Rai een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

naam, adres en woonplaats

datum en dagdeel van het bezoek aan RAI Amsterdam

Een geldig legitimatiebewijs is vereist!

 

Ik heb een probleem op de dag met wie kan ik praten?

Als je op welk moment op de dag problemen hebt, spreek dan de pitbossen aan. Dat zijn onze senior crewleden met een rode shirt aan. Als zij je niet kunnen helpen, ga dan naar de infodesk. Het is moeilijk om een probleem te rectificeren na een show dus laat het ons op tijd weten zodat we je kunnen helpen om er een leuke dag van te maken.

Hoe meld ik mij aan?

Information on applying will appear here soon.